Beveiligings partners

Hoe vervang je een horlogebatterij?

Geplaatst op

Natuurlijk zijn er nog steeds mensen die horloges dragen met een soort nostalgie of retro gedachte met een opwindmechanisme. De overgrote meerderheid van de horloges zijn echter elektrisch en werken op batterijen. Sommige luxe merken, zoals Rolex, hebben een brede collectie elektrische en batterijvrije horloges. Als u kiest voor een elektrisch horloge, komt er een moment dat de batterij moet worden vervangen. Zou u dit laten doen en uw horloge een tijdje verliezen of zelf uw horloge vervangen? In deze blog vertellen we je hoe je dat moet doen.

Doe het gewoon zelf

Natuurlijk weten we allemaal dat een horloge behoorlijk ingewikkeld kan zijn met veel elektronica en mechanica. Dat betekent echter niet automatisch dat u de batterij van het horloge niet zelf kunt vervangen. Het verschilt ook per horloge hoe moeilijk dit is. Bij sommige horloges is het ongelooflijk eenvoudig om de batterij te vervangen en bij andere is het iets ingewikkelder. Ook dan is het mogelijk om het zelf te doen. Het is belangrijk dat je weet wat je doet. Zorg dus altijd voor een handleiding en het juiste gereedschap.

Let op vuil en stof!

Kiest u ervoor om de batterij van uw horloge zelf te vervangen? Dan zijn er een paar belangrijke aandachtspunten. Allereerst is het belangrijk om aandacht te besteden aan stof en vuil. Dat mag niet in het horloge. Veel onderdelen van het horloge zijn hier gevoelig voor en kunnen er zelfs door beschadigd raken. Daarnaast is het ook erg irritant als je elke keer een haar of stof ziet dat tussen het glas en de wijzerplaat terecht is gekomen. Om dit alles te voorkomen is het belangrijk om de buitenkant van het horloge vooraf goed schoon te maken en ook om in een stofvrije omgeving te werken.

Welke batterij gebruikt u?

Uiteraard heeft u eerst een nieuwe batterij nodig voordat u het horloge kunt openen. Elk horloge werkt op knoopcelbatterijen. Dit zijn lege batterijen in de vorm van een knop. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want grote batterijen passen niet goed in het horloge. Elke knoopcelbatterij heeft een unieke combinatie van letters en cijfers zodat je snel kunt zien welke je nodig hebt. De letters staan voor het materiaal waarvan de batterij is gemaakt en de cijfers voor de diameter en dikte van de batterij. Er zijn drie soorten knoopcelbatterijen die het meest gebruikt worden voor horloges: CR2032, CR2025 en CR1220.

Gewoon zelf de batterij van uw horloge vervangen? Enkele tips!

Heeft u een waterdicht horloge? Houd er rekening mee dat het sluiten van het horloge in dit geval vaak speciale handelingen vereist. Soms is het verstandiger om een specialist te raadplegen.

Houd er rekening mee dat sommige fabrikanten geen garantie meer geven als u besluit het horloge zelf te openen. Verliest u de garantie niet te verliezen? Dan is het beter om het horloge af te nemen.

Een horloge bevat soms veel kleine onderdelen. Ook wanneer u het horloge moet openen, heeft u te maken met kleine onderdelen. Daarom is het verstandig om met voldoende licht en bij voorkeur met een loep te werken.

Kleine onderdelen gaan zeer snel verloren! Let daarop bij het openen van het horloge. Denk bijvoorbeeld aan schroeven. Maak een schotel of bakje waarin u de schroeven kunt opbergen.

Zet je het horloge even weg of wil je de glazen plaat even opzij zetten? Doe dit dan altijd op een zachte ondergrond. Denk bijvoorbeeld aan een doek. Dit voorkomt krassen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site vertellen we je graag meer over wat je allemaal kan doen als het gaat over de beveiliging van je woning en bedrijfspand.

Contactgegevens

Via info @ beveiligingspartners.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden