Beveiligings partners

Wat kan een beveiligingsbedrijf voor je doen?

Geplaatst op

 

Wat is beveiliging?

Onder beveiliging vallen alle maatregelen die nodig zijn om een doel te beveiligen en bescherming te geven. Het gaat hier om allerlei schadelijke invloeden, die van binnenuit en van buitenaf kunnen komen. Denk bij invloeden van binnenuit aan verduistering of fraude. Invloeden van buitenaf kunnen georganiseerde criminaliteit of terrorisme zijn. Beveiliging kan een manier zijn om veiligheid te vergroten, risico’s beheersbaar te maken en te verminderen.

Wat is bewaking?

Een deel van beveiliging heet bewaken. Het houdt in dat je constant een object of persoon in zicht houdt en het geheel overziet. Beveiliging omvat dus meer inzicht en kennis dan bewaken. Zowel bewakers als beveiligers zijn toezichthouders. Ze houden de naleving van regels en wetten in de gaten namens een overheids- of particuliere opdrachtgever.

Soorten beveiligingsbedrijven

Meer specifieke manieren van beschermen zijn de evenementenbeveiliging, de persoonsbeveiliging, de objectbeveiliging en de informatiebeveiliging. Bij evenementen moet je denken aan feesten en voetbalwedstrijden. Voorkomen moet worden dat ruzies te ver gaan. Als je een persoonsbeveiliger bent, ook wel een lijfwacht of bodyguard genoemd, neem je een ander beroemd of belangrijk persoon in bescherming. Denk dan aan een popster of politicus. Er wordt beschermd tegen onder andere ontvoering en moord. Objectbeveiliging bestaat uit receptie-, portiers- en beveiligingsdiensten van een bepaald gebouw. Bij informatiebeveiliging gaat het om het beschermen en verborgen houden van informatiestukken.

Wat is elektronische beveiliging?

Elektronische beveiliging bevat eveneens elektronische hulpmiddelen die gebruikt worden. Dit kan met behulp van toegangscontrole, met bijvoorbeeld vingerafdrukken. Op deze manier kun je kijken of degene die toegang wil echt die persoon is of totaal iemand anders. Ook kan een sleutel een manier zijn om toegang te verlenen. Dat mag ook zeker een wachtwoord zijn. Bewakingscamera’s vormen een andere weg van de elektronische beveiliging. Je vindt ze vaak bij banken.

Wat is de situatie in Nederland?

Er werken in Nederland zo’n 30.000 mensen voor een beveiligingsbedrijf. Dit zijn ongeveer 23.000 mannen en 7000 vrouwen. De bedrijven waar door deze mensen voor gewerkt wordt, maken een omzet van 1,7 miljard per jaar. Het ziekteverzuim in deze bedrijven is ongeveer 5%.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site vertellen we je graag meer over wat je allemaal kan doen als het gaat over de beveiliging van je woning en bedrijfspand.

Contactgegevens

Via info @ beveiligingspartners.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden