Beveiligings partners

Welke soorten accu’s zijn er?

Geplaatst op

Bij een accu denk je waarschijnlijk als eerste aan een batterij. Maar er zijn veel meer soorten accu’s dan alleen een batterij. Je kan zelfs de batterij al onderverdelen in verschillende soorten zoals gewoon de normale batterijen en de oplaadbare batterijen. Natuurlijk kan je niet voor alle elektrische apparaten een normale batterij gebruiken en bestaan er verschillende accu’s voor verschillende machines.

Soorten accu’s

Elk elektrisch product heeft wel een accu maar welke soorten soorten bestaan er allemaal? Een batterij is ook een accu die er ook zijn in oplaadbare vorm en die kan je ook kopen met een oplader erbij. Voor smartphones en laptops worden lithium accu’s gebruikt, maar die  zitten ook in ander elektrisch apparatuur, van een stofzuiger tot een elektrische scooter. Verder zijn er ook nog AGM accu’s die een groot aantal voordelen heeft zoals een lange levensduur, weinig zelfontlading en ze zijn onderhoudsvrij. De levensduur van een AGM accu kan wel 3 tot 12 jaar duren. Ook kan je accu’s samenvoegen en krijg je een accupack die kan je bijvoorbeeld gebruiken voor meetapparatuur of noodverlichting.

Hoe verzorg ik mijn accu?

Je moet een accu natuurlijk ook opladen, dat kan met behulp van acculaders. Bij de accu specialist kan je voor elke accu wel een geschikte oplader vinden. Het is van groot belang om de juiste acculader te kopen om de levensduur van de accu te vergroten. Er zijn verschillende soorten laders met ook verschillende soorten volt en ampère. Daarom moet je de winkel kiezen met goede service en garantie want een accu is niet bepaald de goedkoopste aankoop.

Welke accu accessoires zijn er?

Het is belangrijk om te weten in welke staat je accu is voordat je hem elke keer gebruikt. Daarom bestaan er accutesters, door regelmatig te testen weet je hoe het met de staat van je accu gesteld is. Ook bestaan er accu alarmen die tijdig aangeven wanneer de accu opgeladen moet worden. Verder kan je ook de levensduur van je accu verlengen door gebruik te maken van een accumonitor, daarmee kan je de status van de accu aflezen en weten hoe de staat is. Het is belangrijk om zo lang mogelijk je accu te gebruiken zodat je die dure aankoop niet opnieuw hoef te doen.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site vertellen we je graag meer over wat je allemaal kan doen als het gaat over de beveiliging van je woning en bedrijfspand.

Contactgegevens

Via info @ beveiligingspartners.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden