Beveiligings partners

Werken als beveiliger

Geplaatst op

Een kantoorbaan is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen willen gewoon het liefst buiten zijn, met hun handen werken of gewoon wat meer actie dan op een kantoor. Een baan waarbij je dat allemaal kan combineren is wanneer je werkt in de beveiliging. Je weet wel die grote sterke mannen en vrouwen die bij panden staan om zowel de veiligheid van de waardevolle spullen als de mensen in het gebouw moeten garanderen. Een enorme verantwoordelijkheid rust op deze mensen hun schouder.

 

In de introductie stond al dat beveiligers gebouwen en mensen bewaken. Dit is het voorbeeld dat voor de meeste mensen het meest bekend is omdat deze mensen zichtbaar zijn bij publieke gebouwen. Echter zijn er ontzettend veel diverse beveiliging vacatures. Zo kan je in de beveiliging werken door ergens fysiek een plek te beveiligen. Dit betekent niet meteen dat er geweld aan te pas moet komen om een bepaald gebouw of een plek te beschermen. Vaak is het vooral belangrijk dat een persoon met autoriteit een oogje in het zeil houdt. Mensen zijn nu eenmaal gevoelig voor autoriteit, dus wanneer een persoon in de buurt een uniform aan heeft zullen zij zich minder snel misdragen. Denk maar eens aan treinstations en kledingwinkel portiers die voornamelijk daar staan om ervoor te zorgen dat mensen zich niet misdragen. Deze beveiligers lopen niet veel risico, maar dragen toch een hoge verantwoordelijkheid.

Hoe meer verantwoordelijkheid een beveiliger heeft hoe meer risico zij lopen. Hierbij doel ik op de beveiligers die werken in het geldtransport. Al dat geld dat uit de pinautomaten komt wordt daar gebracht door de geldtransporteurs. Zij rijden in busjes met stapels geld en dat is natuurlijk altijd een risico. Gelukkig zijn zij getraind en weten zij exact hoe zij op een zo veilig mogelijke manier het geld moeten transporteren.

Dan heb je ook nog de beveiligers die vaker met geweld in aanraking zullen komen. Dit zijn de uitsmijters bij de kroegen en clubs. Zij krijgen elke avond dat zij werken weer met bijdehante dronkenlappen te maken die heel graag de club in willen, maar nauwelijks meer op hun benen kunnen staan. Helaas zorgt alcohol er vaak voor dat mensen agressief worden en dat reageren ze vaak af op de uitsmijter.

 

Ondanks dat werken in de beveiliging risico’s met zich meebrengt heeft deze baan ook vele voordelen. Zo is het werk ontzettend afwisselend. Al sta je elke nacht bij dezelfde club, elke avond brengt wel nieuwe avonturen met zich mee. Daarnaast kan je ook nachtwerk met dagwerk afwisselen door de ene avond bij een club te staan en een andere ochtend een gebouw of andere publieke plek te bewaken. Verder krijg je afhankelijk van de functie gevarentoeslagen, waardoor het salaris ook niet mis is. Werken in de beveiliging is dus echt niet zo’n gek idee als je het niet ziet zitten om op een duf kantoor te werken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site vertellen we je graag meer over wat je allemaal kan doen als het gaat over de beveiliging van je woning en bedrijfspand.

Contactgegevens

Via info @ beveiligingspartners.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden