Beveiligings partners

Wetten en rechten in de beveiliging

Geplaatst op

Beveiligers zijn nodig in deze wereld om de rust en orde te houden in een land, regio of gebied. Een beveiliger beveiligt mensen of goederen en zorgt ervoor dat de orde behouden blijft en goederen goed aankomen bij de personen. Dit wordt gedaan vanuit de opdracht van normale burgers, bedrijven of vanuit de overheid.

Aanhouden van een burger

Een beveiliger is niet in staat om een persoon te kunnen arresteren als hij/zij een strafbaar feit pleegt. Wel heeft de beveiliger het arbeidsrecht om iemand aan te houden en vast te houden totdat de politie gearriveerd is. De politie moet wel ingelicht worden over de aanhouding en de reden van aanhouding. De beveiliger kan ook geen boetes uitdelen voor wat de burger heeft gedaan, alleen politiemedewerkers hebben het recht om boetes te geven aan burgers. Als de burger fysiek geweld vertoond tegenover de beveiliger, dan mag hij/zij zichzelf verdedigen tegen de burger.

Arbeidsrecht voor beveiligers

Een arbeidsrecht jurist gaat om de band tussen de werkgever en werknemer. De werknemer neemt het werk van de werkgever in ruil voor loon. Door het arbeidsrecht en de contracten die ondertekend moeten worden, heeft een werkgever een minder dominante positie. De werkgever en werknemer zijn dus als het ware gedwongen om zich goed te gedragen tegenover elkaar volgens het arbeidsrecht.

Legitimatiebewijzen

Een beveiliger of rechercheur dient altijd een identiteitsbewijs bij zich te dragen die vastgesteld is door onze minister. De legitimatiebewijzen worden aan de beveiliger overhandigd door de commandant. Er bestaan verschillende kleuren legitimatiebewijzen voor beveiligers, namelijk:

  1. Grijs: Beveiligers in het bezit van een diploma
  2. Blauw: Op dit legitimatiebewijs staan de taken die de persoon mag uitvoeren, dit is voor een specifiek bedrijf en is een tijdelijke vergunning
  3. Groen: Voor beveiligers in opleiding, een groen legitimatiebewijs is 12 maanden geldig en geldt naast studentbeveiligers ook voor ESO (Event Security Officers) in opleiding en voor alarmcentralisten.
  4. Geel: Het verrichten van recherche opdracht en zijn in het bezit van een diploma. Dit legitimatiebewijs wordt ook verstrekt aan rechercheurs in opleiding.
  5. Oranje: Beveiligers bij voetbalwedstrijden

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site vertellen we je graag meer over wat je allemaal kan doen als het gaat over de beveiliging van je woning en bedrijfspand.

Contactgegevens

Via info @ beveiligingspartners.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden