Het herkennen van een betrouwbare slotenmaker

Het gebeurt soms dat de huissleutel afbreekt bij het opendraaien van het slot. In dat geval wilt u met spoed op zoek naar een slotenmaker in Haarlem. Goed is het om te letten op dat u niet een malafide slotenreparateur belt. Er zijn namelijk meerdere onbetrouwbare slotenmakers actief en daarom is het belangrijk om hiervoor waakzaam te zijn. Deze oplichters zijn bijzonder listig waardoor mensen in dit soort situaties slachtoffer kunnen worden van criminele praktijken. Maar hoe herken je een onbetrouwbare slotenmaker? Let op de volgende signalen bij het kiezen van een slotenmaker:

Geen professionele uitstraling

Onprofessionele slotenmakers worden vaak aangestuurd door een centrale die zich soms niet in Nederland bevinden. Vaak spreken deze mensen slecht Nederlands en is het contact dus ook onpersoonlijk. Vaak gebruiken ze ook een anonieme bus zonder een logo van het bedrijf waar ze voor werken. Het gebeurt soms zelfs dat er een bedrijfsauto verschijnt met een buitenlands kenteken. Verder gebruikt de malafide slotenmaker vaak een standaard formulier dat vooraf getekend moet worden. De neppe slotenmaker maakt vaak ook gebruik van simpele en niet-professioneel gereedschap.

Sloten met het SKG keurmerk

Echte slotenmakers beschikken over het veiligheidskeurmerk SKG en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) beoordeeld of de sloten die gebruikt worden van degelijke kwaliteit zijn. De PKVW controleert of de veiligheidssloten betrouwbaar genoeg zijn.

Vooraf klantbeoordelingen lezen.

Kijk van tevoren altijd of het slotenmakerbedrijf goede recensies heeft gekregen op het internet. Door het lezen van klantbeoordelingen kunt u een goede inschatting maken of het bedrijf betrouwbaar is of niet. De slotenmakers van 1,2,3, slotenmakers zijn echte professionals en staan dag en nacht klaar om u snel van dienst te kunnen zijn in Haarlem. Wij vervangen het slot binnen drie minuten, waardoor u snel weer in uw woning terecht kunt.