Beveiligings partners

3D Filament kopen waar op letten

Geplaatst op

Bij 2D printers bent u gebonden aan voor uw printer geschikte cartridges. Deze zijn nieuw van de printerfabrikant, namaak, of hervulde cartridges, maar als u merk en type printer weet, kunt u zich niet vergissen. Dat is, in ieder geval nu nog, anders bij 3D printen. De technologie is nog in een vrije fase en er zijn veel open source modellen op de markt die allerlei filament aankunnen. Toch kunt u niet zomaar ieder 3D filament kopen. Hier leest u waar u zoals op moet letten.

3D Filament kopen: smelttemperatuur

Er zijn talloze polymeren mogelijk voor gebruik in 3D printen. In principe kan ieder thermisch plastic dat smelt bij verhitting en daarna aan elkaar hecht bij afkoeling, dienen als filament. Er zijn echter nog wel verschillen in de benodigde temperatuur. Uw printerfabrikant geeft meestal wel op welke materiaalsoorten gebruikt kunnen worden. Bij twijfel kunt u altijd de smelttemperatuur van het filament vergelijken met wat uw printer kan.

3D filament kopen: vervorming

Polymeren die kunnen worden gebruikt bij 3D printen, smelten en stollen onder afkoeling, waarbij het tot een nieuwe, vaste vorm komt. Er zijn echter materialen die kunnen vervormen als ze te snel afkoelen. ABS, een van de meest populaire 3D printmaterialen, is hier een goed voorbeeld van. U voorkomt vervorming van deze materialen met een verwarmd printbed, en eventueel ook een afgesloten printkamer.

3D filament kopen: vuistregels

Wilt u 3D Filament kopen voor uw printer, dan kunt u een aantal algemene vuistregels aanhouden. Als uw printer vermeld de materiaalsoort te kunnen verwerken, en/of uw extruder kan de benodigde temperatuur bereiken, dan kunt u het materiaal gebruiken. Vervormt het materiaal? Meestal vermeld de fabrikant of de winkel of u een verwarmd printbed nodig heeft. Let er ook op dat u geen dikker 3d printer filament koopt dan dat de spuitkop van de extruder aankan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site vertellen we je graag meer over wat je allemaal kan doen als het gaat over de beveiliging van je woning en bedrijfspand.

Contactgegevens

Via info @ beveiligingspartners.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden