Beveiligings partners

Afsluitboom: alles wat u moet weten

Geplaatst op

Als u op zoek bent naar een manier om uw terrein af te sluiten, is een afsluitboom misschien wel de beste oplossing. Afsluitbomen worden vaak gebruikt op parkeerplaatsen, industrieterreinen, bedrijventerreinen en andere plaatsen waar de toegang beperkt moet worden. In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten over afsluitbomen.

Wat is een afsluitboom?

Een afsluitboom is een beweegbare paal die de toegang tot een terrein kan blokkeren. De paal wordt meestal geplaatst in een speciale behuizing in de grond en kan omhoog worden gebracht om de doorgang te blokkeren of omlaag worden gebracht om de doorgang vrij te maken. Afsluitbomen worden meestal elektronisch bediend en kunnen worden geopend met behulp van een afstandsbediening, een kaartlezer of een intercomsysteem.

Waarom een afsluitboom gebruiken?

Een afsluitboom is een effectieve manier om de toegang tot een terrein te beperken. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot een parkeerplaats of bedrijventerrein. Door de toegang te beperken, wordt de veiligheid verhoogd en worden diefstal en vandalisme voorkomen.

Afsluitbomen zijn ook een handige manier om de toegang tot een terrein te regelen. Als u bijvoorbeeld een bedrijventerrein beheert, kunt u afsluitbomen gebruiken om de toegang te regelen voor leveranciers en bezoekers. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van kaartlezers die alleen toegang geven aan geautoriseerde personen.

Soorten afsluitbomen

Er zijn verschillende soorten afsluitbomen beschikbaar. De meest voorkomende zijn:

 1. Vaste afsluitbomen: Dit zijn afsluitbomen die niet kunnen worden bewogen. Ze worden meestal gebruikt om de toegang tot voetgangersgebieden te beperken.
 2. Opklapbare afsluitbomen: Dit zijn afsluitbomen die kunnen worden opgeklapt om de doorgang vrij te maken. Ze worden vaak gebruikt op parkeerplaatsen en bedrijventerreinen.
 3. Uitschuifbare afsluitbomen: Dit zijn afsluitbomen die kunnen worden uitgeschoven om de doorgang te blokkeren. Ze worden vaak gebruikt op parkeerplaatsen en industrieterreinen.
 4. Verwijderbare afsluitbomen: Dit zijn afsluitbomen die gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Ze worden vaak gebruikt op plaatsen waar de doorgang af en toe moet worden geblokkeerd.

Hoe een afsluitboom te kiezen?

Bij het kiezen van een afsluitboom zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden:

 1. De grootte van de doorgang: De afsluitboom moet breed genoeg zijn om de doorgang voor voertuigen te versperren.
 1. De frequentie van gebruik: Als de afsluitboom vaak wordt gebruikt, moet hij robuust en duurzaam zijn.
 2. De locatie: Afhankelijk van de locatie moeten bepaalde veiligheidsvoorzieningen worden toegevoegd, zoals een knipperend licht of een waarschuwingsbord.
 3. De bediening: Er zijn verschillende manieren om een afsluitboom te bedienen, zoals met een afstandsbediening, een kaartlezer of een intercomsysteem.
 4. Het uiterlijk: Afsluitbomen zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en kleuren. Het is belangrijk om er een te kiezen die past bij de uitstraling van uw terrein.

Hoe wordt een afsluitboom geïnstalleerd?

Het installeren van een afsluitboom is een taak die het best kan worden uitgevoerd door een professional. Een afsluitboom moet stevig worden bevestigd aan de grond om te voorkomen dat hij omvalt of losraakt. De bedrading moet ook op de juiste manier worden aangesloten om ervoor te zorgen dat de afsluitboom correct werkt.

Voordelen van een afsluitboom

Een afsluitboom biedt verschillende voordelen, zoals:

 1. Verbeterde veiligheid: Door de toegang te beperken wordt de veiligheid op het terrein verhoogd.
 2. Betere toegangscontrole: Met een afsluitboom kunt u de toegang tot het terrein beperken en de toegangsrechten van verschillende personen regelen.
 3. Verminderde kosten: Een afsluitboom kan helpen bij het verminderen van kosten door bijvoorbeeld het voorkomen van diefstal en vandalisme.
 4. Gemakkelijke bediening: Afsluitbomen kunnen gemakkelijk worden bediend met een afstandsbediening, kaartlezer of intercomsysteem.
 5. Verbeterde uitstraling: Afsluitbomen zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en kleuren en kunnen bijdragen aan de uitstraling van uw terrein.

 

Een geautomatiseerde slagboom is een type slagboom dat automatisch werkt en wordt gecontroleerd door een elektronisch systeem. Dit systeem kan worden geprogrammeerd om de slagboom automatisch te openen en sluiten op specifieke tijden of wanneer bepaalde acties worden uitgevoerd, zoals het scannen van een toegangskaart of het detecteren van een voertuig.

Geautomatiseerde slagbomen worden vaak gebruikt op parkeerplaatsen, tolwegen en andere locaties waar het nodig is om de toegang te beperken of te reguleren. Ze kunnen ook worden gebruikt om de veiligheid te verbeteren door onbevoegde voertuigen te voorkomen om toegang te krijgen tot een bepaald gebied.

Het gebruik van geautomatiseerde slagbomen kan de efficiëntie verhogen en de kosten verlagen, omdat er minder menselijke arbeid nodig is om de slagboom te bedienen. Bovendien kunnen ze worden geïntegreerd met andere systemen, zoals beveiligingscamera’s en toegangscontrolesystemen, om de algehele veiligheid en beveiliging van een locatie te verbeteren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site vertellen we je graag meer over wat je allemaal kan doen als het gaat over de beveiliging van je woning en bedrijfspand.

Contactgegevens

Via info @ beveiligingspartners.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden