Beveiligings partners

De veiligheid waarborgen voor jouw bedrijf

Geplaatst op

Of het nou gaat om brandveiligheid, EHBO, of beveiliging, het waarborgen van de veiligheid binnen een bedrijf is misschien wel een van de belangrijkste dingen. Niet alleen geeft het een veilig gevoel, maar iedereen kan zo ook de werkzaamheden naar behoren uitvoeren, zonder dat er gevaren hoeven op te treden. Wanneer je je veiligheidsbeleid wilt aanpassen, of hier advies over wilt, kan je dan ook het beste een veiligheidsdeskundige inhuren.

Waarom een veiligheidsdeskundige inhuren

Wanneer je de veiligheid op de werkvloer wilt behouden, is het van belang dat er met een deskundig oog naar gekeken wordt. Een ongeluk is namelijk snel gebeurt, en dit wil je juist voorkomen. Het is daarom van groot belang dat er ten alle tijden iemand op de werkvloer rondloopt die hier verstand van heeft en alles weet met betrekking tot veiligheid. Wanneer je geen vaste werknemers in dienst hebt die dit kunnen, kun je een veiligheidsdeskundige ook inhuren (bijvoorbeeld op https://www.degrootbrandwachten.nl/).

Voor welke klus zet je een deskundige in?

Veiligheid is een breed begrip, en onder het behouden van de veiligheid vallen dan ook meerdere klussen. Het takenpakket van een veiligheidsdeskundige is dan ook divers, zodat hij of zij je op verschillende onderdelen ten dienste kan zijn. Als eerste kun je denken aan het adviseren over de arbeidsveiligheid. Je wilt natuurlijk dat je medewerkers naar veilige omstandigheden de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Daarnaast kunnen veiligheidsdeskundigen ook adviseren op gebied van arbobeleid, maar ook over bedrijfshulpverlening. Mocht er dan toch wat gebeuren tijdens het werk, dan wil je wel de juiste hulpverlening kunnen bieden. Daarbij beoordelen de deskundigen de werkplek en kunnen zij voorlichtingen en trainingen geven over veiligheid.

Twee verschillende veiligheidsdeskundigen

Er zijn twee verschillende soorten veiligheidsdeskundigen, een MVK’er of HVK’er. MVK’er staat voor middelbare veiligheidsdeskundige en een HVK’er staat voor een hogere veiligheidsdeskundige. Logischerwijs vervullen zij dan ook verschillende taken. De middelbare veiligheidsdeskundige is er voor de klussen waarbij er gelet moet worden op de veiligheid, waarbij de deskundige gevaren kan herkennen, ondersteuning kan bieden en de voorschriften bewaakt. Daarbij kunnen ze ook helpen bij een veiligheidsproject, geven ze voorlichtingen en trainingen en beoordelen ze de werkplek.

Een HVK’er wordt tenslotte ingezet voor het coördineren van wat grotere en complexere veiligheidsprojecten en het daarbij het opstellen van een veiligheidsbeleid.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site vertellen we je graag meer over wat je allemaal kan doen als het gaat over de beveiliging van je woning en bedrijfspand.

Contactgegevens

Via info @ beveiligingspartners.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden