Beveiligings partners

De voordelen van een alarminstallatie

Geplaatst op

Een alarminstallatie heeft veel voordelen, maar veel mensen zien deze voordelen niet in. Natuurlijk is het uiteindelijke doel om inbrekers buiten te houden, maar er zijn nog veel meer voordelen. In dit artikel zal er kort stilgestaan worden bij de vele voordelen die een installatie te bieden heeft. Daarnaast zal er ook nog kort stilgestaan worden bij de best mogelijke manier om een installatie bij jou te realiseren.

De preventieve werking van een alarmsysteem

Als je besluit om een alarminstallatie in het bedrijfspand te installeren, dan is het goed om vanuit buiten te laten zien dat er een alarmsysteem aanwezig is. Doordat de potentiële inbreker het alarm vroegtijdig signaleert zal de preventieve werking van het alarmsysteem zijn werk doen. Omdat de inbreker ziet dat de kans op pakken groter is, zal hij elders zijn slag slaan. Het is dus zeker aan te raden om dit duidelijk zichtbaar te maken. Je kunt dit doen door middel van een sticker op de ingang, maar ook een aantal camera’s die buiten staan.

De reactieve werking van een alarminstallatie

Naast de preventieve werking is er ook de reactieve werking. Mocht de inbreker toch besluiten om in te breken, dan zal het alarmsysteem de inbreker detecteren en vervolgens luid er een alarmsignaal. Hierbij is het mogelijk dat je kiest voor een alarminstallatie met meldkamer. Het systeem geeft dan een signaal af naar een meldkamer waardoor er snel gehandeld kan worden. Dit is natuurlijk de ideale oplossing voor als jij niet op locatie bent. Je kunt ook kiezen voor een alarminstallatie bedraad, maar tegenwoordig zie je steeds meer alarminstallaties met meldkamer die draadloos werken.

De verzekeringspremie daalt

Als je geen alarminstallatie hebt, dan zal de premie normaliter hoger zijn. Dit komt doordat de verzekeraar meer risico heeft dat er een inbraak wordt gedaan. Mocht je dus een alarminstallatie aanleggen, dan weet je zeker dat het risico verlaagd wordt wat uiteindelijk zal leiden tot een lagere verzekeringspremie. Niet alle verzekeraars denken hier hetzelfde over. Het is daarom aan te raden om eerst contact op te nemen met de verzekeraar voordat je besluit een installatie aan te leggen. Hierbij weet je zeker of de premie zal dalen als jij besluit een alarminstallatie aan te leggen.

Inschakelen van een professioneel bedrijf

Mocht je een alarm willen, dan is het aan te raden om contact op te nemen met een alarminstallatie bedrijf. De specialisten hebben jarenlange ervaring op het gebied van alarmsystemen en kijken daarbij naar de beste oplossing. Het kiezen van een alarm is een ding, maar de plaatsing en installatie is weer iets heel anders. Het is daarom aan te raden om dit uit handen te geven. Het zou erg zonde zijn als je een alarm hebt dat niet goed staat afgesteld. Veel bedrijven geven ook kortingen als het gaat om het installeren van een bij hen besteld product. Het is dus echt aan te raden om een specialist in te huren. Want fouten voorkomen is beter dan genezen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site vertellen we je graag meer over wat je allemaal kan doen als het gaat over de beveiliging van je woning en bedrijfspand.

Contactgegevens

Via info @ beveiligingspartners.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden