Beveiligings partners

Een veilige werkvloer is heel belangrijk

Geplaatst op

Je wilt natuurlijk zo veilig mogelijk werken. Dit geldt zowel voor medewerkers als voor werkgevers. In deze tekst willen we jou meer vertellen over hoe je veilig kunt werken. Er bestaat een cursus waarmee jij alles kunt leren over een veilige werkvloer: de vca cursus. Na deze cursus ontvang je een vca certificaat, dit is de juiste stap naar een veilige werkvloer

En laten we de BHV-cursus ook niet vergeten. Wat dat is? In deze blog willen we je er meer over vertellen, dus lees snel verder.

Welke cursussen zijn belangrijk?

Wanneer jij een bijdrage wilt leveren aan de veiligheid op de werkvloer, dan is het raadzaam om de VCA-cursus te volgen. Dit is een cursus die ervoor zorgt dat jij inzicht krijgt in de verschillende zaken die spelen omtrent de veiligheid. Je gaat dus herkennen waar potentiële gevaren liggen en weet ook om te gaan met calamiteiten. 

Daarnaast is het ook mogelijk dat je een BHV-cursus volgt, voor bedrijfshulpverlener. Je kunt dan assisteren bij het blussen van beginnende branden of eerste hulp verlenen. 

Wanneer er zich een calamiteit voordoet en het hele bedrijfspand moet ontruimd worden, dan kan een bedrijfshulpverlener daarbij assisteren. Je bent dus een gewone medewerker die een cursus gevolgd heeft waardoor er allerlei vaardigheden ontwikkeld zijn waarbij je een grote bijdrage kan leveren aan een verbeterde werkomgeving als het gaat om de veiligheid.

Waar kan ik de VCA-cursus volgen?

Het is mogelijk om de VCA cursus op verschillende locaties in Nederland te volgen. Daaronder valt ook de daadwerkelijke werkvloer waar je dagelijks naartoe gaat. Op deze manier is het mogelijk om een goed inzicht te krijgen in de verschillende gevaren die op de werkvloer op de loer kunnen liggen en kan de instructeur je ook vertellen wat je allemaal kunt doen om te zorgen dat deze gevaren gereduceerd worden. 

De cursus duurt een dag en is niet al te duur dus het is typisch iets wat je met je werkgever zou kunnen overleggen. Wil je graag meer inzicht in de werksituatie qua veiligheid? Neem dan nu de stap en overleg het.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site vertellen we je graag meer over wat je allemaal kan doen als het gaat over de beveiliging van je woning en bedrijfspand.

Contactgegevens

Via info @ beveiligingspartners.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden