Beveiligings partners

Facility management, in dienst van het werk

Geplaatst op

Facility management draait om alles wat te maken heeft met de ondersteuning van de werkzaamheden van werknemers. Dit kan zowel op strategisch (gericht op strategische bedrijfsdoelstellingen) als op praktisch niveau (op het gebied van de individuele werknemers) betrekking hebben. Het gaat hierbij om zaken zoals werkplekinrichting, optimale ruimteplanning, efficiënte parkeervoorzieningen, veiligheid, catering, schoonmaak advies, beveiliging en bewust energieverbruik. Dit alles dient op een kostenbewuste manier te worden ingericht, rekening houdend met de soort organisatie of de specifieke bedrijfscultuur.

Soorten organisaties en bedrijven

Facility management is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering, vooral binnen grotere organisaties. Veel verschillende soorten bedrijven en instellingen zijn gebaat bij goed georganiseerde facilitaire zaken. Of het nu gaat om kantoren, een vakantiepark, een ziekenhuis, een stadion of een winkelcomplex, overal is facility management nodig. De afdeling facility management staat in dienst van de werknemers. Het belangrijkste doel van deze afdeling is dat de medewerkers van het bedrijf hun werk zo gemakkelijk mogelijk kunnen uitvoeren. Facility management zorgt ervoor dat de voorzieningen en de dienstverlening binnen een bedrijf of organisatie feilloos verlopen.

Voorbeelden van facility management

Facility management is een breed vakgebied dat bestaat uit uiteenlopende activiteiten. Zo denkt de facility manager mee over de inrichting van een gebouw en de verschillende ruimtes daarbinnen. Zijn de ruimtes bijvoorbeeld slim en efficiënt ingericht, zijn de werkplekken aantrekkelijk en voldoen ze aan de Arbowetgeving? Maar facility management richt zich ook op het inkopen van materialen en diensten die ter ondersteuning van het werk worden ingezet. Te denken valt aan schoonmaakdiensten, de juiste communicatiemiddelen, duurzame afvalverwerking, het onderhoud van gebouwen, verhuizingen, de postverwerking of de catering binnen een bedrijf.

Het Nieuwe Werken

Het zogenaamde Nieuwe Werken is een mooi voorbeeld waarbij facilitymanagement een belangrijke rol kan spelen. Door de razendsnelle technologische ontwikkelingen is het mogelijk geworden om plaatsonafhankelijk te werken. Steeds meer bedrijven gaan hierin mee. Dit vraagt niet alleen om een andere inrichting van de fysieke werkplekken, maar dit heeft ook gevolgen voor bijvoorbeeld de parkeervoorzieningen, de huisvesting, het slim inzetten van IT-middelen en het wagenparkbeheer. Een facilitair manager kan dergelijke processen in goede banen leiden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site vertellen we je graag meer over wat je allemaal kan doen als het gaat over de beveiliging van je woning en bedrijfspand.

Contactgegevens

Via info @ beveiligingspartners.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden