Beveiligings partners

Hoe bevordert een CE-markering de veiligheid?

Geplaatst op

Veel producten die voor consumenten op de markt verschijnen moeten volgens de Europese Unie (EU) een CE-markering hebben. Indien een product deze markering krijgt toegewezen betekent dit dat het product in overeenstemming is met de Europese regelgeving. Voorbeelden van producten die verplicht een CE-markering moeten hebben zijn bijvoorbeeld elektrische apparaten en speelgoed. Met deze markering krijgt het product vervolgens toegang tot de internationale markt binnen de Europese Economische Ruimte (EER), Europese Vrijhandelsassociatie (EFTA) en Turkije. Naast het voordeel dat het product vervolgens toegang krijgt tot een grote markt, biedt de markering nog een ander belangrijk voordeel: het bevordert de veiligheid. In deze blog wordt meer informatie verschaft over hoe een CE-markering de veiligheid kan bevorderen.

 

CE-markering en veiligheid

Een CE-markering krijgt u pas voor uw product als deze getest is en voldoet aan de eisen die zijn opgesteld voor deze productgroep door de Europese Economische Ruimte (EER). Bij een succesvolle test geeft de CE-markering aan dat veiligheid voor consument en milieu wordt gewaarborgd. Als de consument een product koopt met een CE-markering kan de consument ervan uitgaan dat dit product veilig kan worden gebruikt. Daarnaast is het op deze wijze gemakkelijker om producten uit verschillende landen onderling te vergelijken, aangezien zij op dezelfde punten worden beoordeeld. Als ondernemer kun je zelf bepalen op welke wijze je wil voldoen aan deze richtlijnen. Je mag de metingen en keuringen bijvoorbeeld zelf uitvoeren of deze uit laten voeren door een keuringsinstituut. Hierbij kan men bijvoorbeeld terecht bij BSI Group.

 

Is een CE-markering een keurmerk?

Aangezien het voor bepaalde productgroepen wettelijk verplicht is om een CE-markering toe te passen is het geen kwaliteitskeurmark of garantie. Het enige dat gegarandeerd kan worden is dat het betreffende product volgens de Europese richtlijnen is getest en ook voldoet aan deze richtlijnen.

 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site vertellen we je graag meer over wat je allemaal kan doen als het gaat over de beveiliging van je woning en bedrijfspand.

Contactgegevens

Via info @ beveiligingspartners.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden