Beveiligings partners

Hoe zorg je voor een veilige werkplek?

Geplaatst op

Als werkgever wil je natuurlijk dat je personeel veilig kan werken op de werkvloer. Om dit te waarborgen kun je tal van maatregelen nemen zodat de werknemers in een veiligere werkomgeving hun bezigheden kunnen uitvoeren.

Bekijk wat je kunt doen

Op de website van G4S kun je zien wat er allemaal nodig is voor een veiligere werkomgeving. Op de site vind je een infographic met wat er allemaal belangrijk is als het om veiligheid binnen een bedrijf gaat.

Waar bevinden zich de hulpmiddelen?

Zorg ervoor dat je weet waar de plaats is om te verzamelen als een gebouw ontruimd wordt. Dit is veelal buiten en wordt met een bepaald symbool aangegeven. Als er sprake is van een calamiteit is het belangrijk dat iedereen op tijd en veilig aankomt op de verzamelplaats. Daarnaast is het belangrijk dat je weet waar je de EHBO koffer en de AED kunt vinden. Indien je deze nodig hebt is het wel zo handig als je er niet eerst naar hoeft te zoeken.

Waar is de nooduitgang?

Tevens is het belangrijk te weten waar zich de nooduitgangen bevinden en waar de brandblussers hangen. De nooduitgangen dienen een vrije toegang te hebben zodat iedereen zo snel mogelijk het gebouw kan verlaten. Brandblussers bestaan in verschillende types waarbij niet voor iedere brand dezelfde gebruikt kan worden. Een aanwezige Bhv’er dient te weten wat waarvoor gebruikt kan worden.

Taken van een Bhv’er

Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet wat te doen bij brand. De taken die een Bhv’er heeft dienen ook duidelijk te zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor de Bhv’er zelf maar ook voor de andere personeelsleden. Zo weten zij ook waarvoor ze bij een Bhv’er terecht kunnen. Als aan deze voorwaarden voldaan wordt in een bedrijf is het ook direct een heel stuk veiliger werken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site vertellen we je graag meer over wat je allemaal kan doen als het gaat over de beveiliging van je woning en bedrijfspand.

Contactgegevens

Via info @ beveiligingspartners.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden