Beveiligings partners

Internetbeveiliging verdient misschien wel de hoogste prioriteit

Geplaatst op

Wist je dat… er met cybercrime meer geld wordt verdient dan in de drugswereld? Waarschijnlijk niet maar toch is het de keiharde waarheid. In deze blog behandelen we de meest cruciale punten. Het is hiermee niet uitgesloten dat je zo optimaal bent beveiligd, maar het zal je wel voor een groot gedeelte helpen. Een specialist in systeembeheer kan je hierover meer vertellen.

Wachtwoordbeleid

Het is al vaak geroepen, maar een goed wachtwoord is echt cruciaal. Een hacker kan eenvoudig door een wachtwoord van 4 of 5 karakters komen, maar door een wachtwoord van 16 karakters is het al een stuk moeilijker. Daarnaast zijn er onlangs veel wachtwoorden vrijgegeven op het internet. Eens in de zoveel tijd je wachtwoord refreshen kan dus echt geen kwaad! Om alle wachtwoorden te onthouden is ook geen doen, gebruik hiervoor een goede wachtwoordmanager om al je wachtwoorden in op te slaan. Beveilig je wachtwoordmanager dan wel weer met een goed en veilig wachtwoord.

Antivirus

Zorg ervoor dat je goede software gebruikt voor antivirus. Dagelijks komen er honderdduizenden nieuwe vormen van maleware en virussen uit. Deze wil je natuurlijk niet op je computer, smartphone of tablet hebben! Daarnaast zijn virussen er in verschillende soorten en maten. Sommige zijn onschuldig maar er zijn ook virussen die hele systemen kunnen platleggen of zelfs overnemen. Dit is natuurlijk het laatste dat je wilt. Houd je antivirus ook altijd up-to-date. ESET antivirus is één van de betere antivirus progamma’s voor zowel thuisgebruik als op kantoor. Deze raden we dan ook aan.

Tweefactor authenticatie

Schakel tweefactor authenticatie in voor je belangrijkste systemen. Zodoende zorg je ervoor dat wanneer je wachtwoord is buit gemaakt. Men alsnog niet kan inloggen aangezien ze je een extra device (bijvoorbeeld je telefoon) nodig hebben om in te kunnen loggen. Zo houd je digitale inbrekers buiten de deur.

Gebruik geen openbare WiFi-netwerken

Openbare WiFi-netwerken zijn vaak vrij en toegankelijk te benaderen. Wanneer jij dit vrij en toegankelijk kan benaderen, kan een crimineel dit ook eenvoudig doen. Ze kunnen dan op een gemakkelijke wijze data ‘stelen’ die jij ontvangt en verstuurt. Denk hierbij aan inloggegevens van bijvoorbeeld je social media maar ook inloggegevens van je bank of creditcard. Denk voortaan dus twee keer na voordat je verbinding maakt met een vrij en toegankelijk netwerk.

Meer weten over cyber security & beveiliging? Een lokale ICT specialist kan je hier vaak meer over vertellen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site vertellen we je graag meer over wat je allemaal kan doen als het gaat over de beveiliging van je woning en bedrijfspand.

Contactgegevens

Via info @ beveiligingspartners.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden