Beveiligings partners

Sterke stijging computervirussen ten opzichte van voorgaande jaren

Geplaatst op

Sterke stijging computervirus activiteit gerapporteerd in januari 2018. Volgens het rapport januari 2018 van OnlineVirusRepair.com is de activiteit van computervirussen in deze maand sterk gestegen. Ook wordt het volgens de antivirus bestrijders steeds complexer en lastiger om de computervirussen online te bestrijden.

Het lijkt alsof cybercriminelen die computer virussen en spyware ontwikkelen niet veel slapen. Online Virus Repair heeft de afgelopen maand veel nieuwe kwetsbaarheden gevonden in veel gebruikte software plugins die cyber??criminelen toestaan virussen te installeren, zonder dat de gebruiker zich hiervan bewust is. Dit opent een ernstig potentieel aantal slachtoffers om te worden geïnfecteerd met een kwaadaardige virussen. De nieuwe virussen hebben het online verwijderen van virussen buitengewoon moeilijker gemaakt, zelfs voor virusbestrijders als Online Virus Repair.

Dan Steiner, directeur van Online Virus Repair zegt “Kwetsbaarheden in software zo populair als Flash en Java, die op bijna elke computer in de wereld zijn geinstalleerd, zijn zeer ernstige beveiligingsproblemen te noemen. Wat we tot nu toe aan beveiligingsproblemen zijn tegengekomen in de afgelopen maand, wijst ons erop dat 2018 een zwaar jaar voor antivirus bestrijders zal gaan worden.”

De meest voorkomende virussen van 2018 staan ??bekend als Ransomware (Ransom is letterlijk vertaald losgeld en ware is kort geschreven software). Zodra een computer geïnfecteerd is met het virus zal het letterlijk de computer en de toegang tot de meeste programma’s blokkeren en pas weer vrijgeven tegen het betalen van het lostgeld.

Steiner vervolgt: “Wij geloven dat het ergste nog moet komen. Op basis van de sterke stijging in virusactiviteit voor januari, verwachten wij nog veel erger. Het is belangrijk dat computergebruikers zich bewust is van de risico’s en de benodigde updates voor plugins en software installeerd. Het grootste kwetsbaarheden komen namelijk door verouderde versies van software.”

 

computer virus

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt met de meest bekende gratis antivirus scanners ten computer virussen

Betreft de gratis virusscanners gaat onze voorkeur uit naar de gratis virusscanner van microsoft (Microsoft Security Essentials) omdat deze virusscanner erg eenvoudig is qua opzet en functionaliteiten en daardoor erg gemakkelijk te gebruiken voor de beginnende gebruiker. Microsoft Security Essentials neemt weinig geheugen van je pc in gebruik en na installatie heb je er weinig omkijken naar. Zorg ervoor dat je nooit twee virusscanners naast elkaar installeerd op je computer aangezien de kans op een conflict tussen beide scanners erg groot is. Hierdoor zal je computer niet beter maar juist minder goed beschermd zijn tegen virussen.

Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials is gratis antivirussoftware ontwikkeld door Microsoft. Deze software biedt bescherming tegen diverse soorten malware.

Avast! Free Antivirus

Avast! Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw computer wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits.

Avira Free AntiVirus

Avira Free Antivirus (voorheen AntiVir) is een volwaardige anti-virus-oplossing die alle activiteiten op uw computer constant in de gaten houdt.

AVG Antivirus Free

AVG Antivirus Free biedt gratis volledige bescherming van uw computer tegen virussen, wormen, trojaanse paarden, rootkits en spyware.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site vertellen we je graag meer over wat je allemaal kan doen als het gaat over de beveiliging van je woning en bedrijfspand.

Contactgegevens

Via info @ beveiligingspartners.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden